• Skupaj_O_NAS_1920x304px_72-min.jpg

O nas

OPIS CENTRA


Center Skupaj je zasebni zavod, kjer nudimo strokovno terapevtsko pomoč za posameznike, pare, zakonce in družine ter programe za osebnostno rast v obliki raznih delavnic, tematskih predavanj, skupin ipd. Razvijamo tudi nov program za poglobljeno zdravljenje travm, ki ponavadi močno zaznamujejo posameznike in otežijo normalno funkcioniranje.

ENOTA SVETA GORA


Center na pobočju Svete Gore nad Novo Gorico leži tik pod vrhom, pod frančiškanskim samostanom. Je samostojen objekt. Nekoč je na tem mestu stal hlev za potrebe bratov frančiškanov, ki so se svoj čas vzporedno preživljali tudi s kmetijsko dejavnostjo. Objekt je v lasti svetogorskih bratov frančiškanov in Center Skupaj je samo najemnik prostorov.


Trenutno razpolagamo s prostori za terapevtsko delo, ki obsegajo štiri terapevtske sobe, pisarno, arhiv ter manjšo dvorano (največ 30 oseb). Poleg terapevtskega dela ima center tudi nastanitveni del s samostojnim vhodom, kjer razpolagamo s sprejemnico, šestimi spalnicami z lastnimi kopalnicami, manjšo kapelo, družabnim kotičkom, jedilnico in manjšo kuhinjo, manjšo zunanjo teraso, vrtno lopo. Nastanitveni del je še v fazi opremljanja. V spalnicah je predvidena oprema z zakonskimi posteljami z namenom, da bi nudili prostor in programe za umik v dvoje (zakonske duhovne vaje; vikendi za zakonce s primernimi temami za pogovore v dvoje, ipd.).

Možnost bo tudi samostojnega najema nastanitvenega dela, kamor se bo lahko družina, par ali posameznik odpravil na krajši ali daljši oddih. Želimo priti naproti predvsem vsem tistim, ki si težko privoščijo počitnice. Sveta Gora nudi možnost številnih sprehodov po mirnem pobočju s čudovitim razgledom na vse strani. V svetogorski baziliki je vsak dan sv. maša. Sveta Gora je tudi dobro izhodišče za izlete po Goriškem primorju (Brda, Kras, pot ob reki Soči, primerna za kolesarjenje, ...).

SODELAVCI


Vsi sodelavci Centra SKUPAJ smo poleg osnovne univerzitetne izobrazbe tudi specialisti zakonske in družinske terapije (redni in specialistični študij v okviru Teološke fakultete v Ljubljani).

Mateja Perše Juretič

dipl. socialna delavka in specialistka zakonske in družinske terapije, supervizorka z licenco

mateja.perse.juretic@centerskupaj.si

Marjan Čuk OFM

dipl. teolog in specialist zakonske in družinske terapije

marjan.cuk@centerskupaj.si

Matej Torkar

dipl. psiholog, specialist zakonske in družinske terapije, supervizor z licenco

matej.torkar@centerskupaj.si

Tina Kramarič

dipl. specialna in rehabilitacijska pedagoginja,

zakonska in družinska terapevtka

tina.kramaric@centerskupaj.si

Katja Kozlovič

dipl. pedagog, magistra kadrovskega menedžmenta, zakonska in družinska terapevtka

Ravno zaključuje doktorski študij iz omenjenega programa.

katja.kozlovic@centerskupaj.si

Sandra Likar Blažič

stažistka zakonske in družinske terapije, magistrica zakonskih in družinskih študijev

sandra.likar.blazic@centerskupaj.si

 

Anja Kogoj

dipl. kulturologinja; dokončano izpopolnjevanje zakonske in družinske terapije; zaključuje magisterij zakonskih in družinskih študijev

anja.kogoj@centerskupaj.si


Matej Slavec

magister zakonskih in družinskih študijev; dokončano izpopolnjevanje zakonske in družinske terapije

matej.slavec@centerskupaj.si

 

s. Mateja Kraševec

dipl. socialna pedagoginja, specialist zakonske in družinske terapije, magistra znanosti,

direktorica Centra Skupaj

mateja.krasevec@centerskupaj.si


Poleg rednih sodelavcev so z nami tudi študentje različnih smeri, ki v centru prostovoljno sodelujejo na različnih projektih.

Janez Kramarič

je po izobrazbi diplomirani inženir radiologije. Poleg osnovne izobrazbe ima opravljeno usposabljanje za mediatorja in psihologijo javnega nastopanja.

janez.kramaric@centerskupaj.si

Ema Doplihar

je študentka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na smeri Likovna pedagogika. Po zaključenem študiju Likovne pedagogike si želi nadaljevati študij v smeri likovne terapije.

Manca Trošt

je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja ter študentka magistrskega študija na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, zakonski in družinski študij, smer zakonska in družinska terapija.