• Skupaj_PROGRAMI_PASICE_1920x304px11-min.jpg

Proces odpuščanja

Program je namenjen vsem, ki si želijo prehoditi pot od zamere, ranjenosti, krivice do milosti odpuščanja.

Je klic k osebni svobodi, kjer dovolim, da krivica odide iz mojega življenja.

DA SE ŽIVLJENJE OBNOVI

KRATKA VSEBINA


Odpuščanje je vezano na izkušnjo, ko nas je v življenju nekaj oz. nekdo hudo prizadel, ponižal, ranil, razvrednotil, razočaral. Tovrstna izkušnja nam vzbudi občutja jeze, očitke, samoobtoževanje, samokaznovanje, želje po maščevanju, strah, krivdo, ponižanje, izgubo dostojanstva, ranjen je ponos.


Odpuščanje ozdravlja in omogoča rast. Če se ne odprem milosti odpuščanja, nadaljujem v sebi in v drugih pretrpelo krivico, ostajam priklenjen na preteklost, živim v zameri, ki lahko vodi tudi v bolezen telesa. Odpuščanje je klic k osebni svobodi, kjer dovolim, da krivica odide iz mojega življenja.

Vsebina programa je zajeta iz knjige Jean Monbourquette, Kako odpustiti (odpustiti, da bi ozdravel; ozdraveti, da bi odpustil), Maribor 2007 Slomškova založba.


Udeleženci programa prejmejo izbrane fotokopije omenjene knjige.


Predhodno branje knjige ni potrebno.

POTEK SREČANJ


Srečanja bodo potekala v zaprti skupini, poudarek je na osebnem delu V TIŠINI in soočanju s seboj. Program je namenjen vsem, ki si želijo prehoditi pot od zamere, ranjenosti, krivice do milosti odpuščanja. Potrebno je slediti celotnemu procesu. Kdor se prijavi, pomeni, da računa na prisotnost na vseh 9ih srečanjih (v primeru bolezni se dogovorimo za individualno srečanje). Pred vključitvijo v program je vsak posameznik povabljen na individualen pogovor z voditeljico procesa odpuščanja.


V šolskem letu 2021/22 srečanja že potekajo, prijava ni več mogoča, skupina je zaprta.

Nova skupina se bo začela jeseni 2022, prijave že sprejemamo preko telefona ali e-pošte.